Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της συνάντησης της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Άγκυρα (παρακάτω το Ανακοινωθέν που εξέδωσε σχετικά το Γραφείο Τύπου του Οικ. Πατριαρχείου). 

Η συνάντηση αυτή, μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως «μη αναμενόμενη», παρ’ ό,τι εδώ και πολύ καιρό υπήρχε η πληροφορία, ότι εκκρεμούσε αίτημα από το Φανάρι για συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας.
Η συνάντηση γίνεται σε μια έκτακτη περίοδο, λόγω των κρίσιμων εκλογών που έχει προκηρύξει ο κ. Ερντογάν και όπως είναι αναμενόμενο, το ενδιαφέρον τόσο του Προέδρου της Τουρκίας, όσο και των άλλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας είναι επικεντρωμένο στις εκλογές της 24ης Ιουνίου.
Τα προβλήματα που απασχολούν τις μη μουσουλμανικές μειονότητες, εδώ και καιρό έχουν «μπει στο ψυγείο» και αναμενόταν το ίδιο να συνεχιστεί κατά την προεκλογική περίοδο. Εξ αυτού του λόγου, είναι αυξημένο το ενδιαφέρον για την συνάντηση.
Επίσης το γεγονός ότι στην αντιπροσωπεία του Παναγιότατου, συμμετέχει και ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Διευθυντής της κλειστής Θεολογικής Σχολής, Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, έδωσε λαβή για σχόλια, ότι στη τράπεζα της συνάντησης μπορεί να τεθεί και θέμα επαναλειτουργίας της Σχολής.
Ανεξάρτητα από την συνάντηση, με αφορμή τις προσεχείς εκλογές ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο κ. Ερντογάν, μπορεί να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα, θέμα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί. Το ζήτημα αυτό, που κατά καιρούς και ανάλογα με τις πολιτικές συγκυρίες επανέρχεται στην επικαιρότητα, είναι από τα στοιχεία εκείνα που προσφέρονται για συγκομιδή ψήφων υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Λέγεται, ότι αυτή τη φορά ο κ. Ερντογάν θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα για να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία.

Γρηγόρης Κεσίσογλου
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΤΟ 2018 και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ 2019
Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», προσφέρετε η δυνατότητα να αρχίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους, από το 2019… Εγγράφεστε το 2018 και πληρώνετε τον επόμενο χρόνο, για το 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr