Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ



Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μ. Τρίτης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, 3ης Απριλίου 2018, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμηρος Πούτιν, από την Άγκυρα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Πρόεδρος Πούτιν ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τις συγχαρητήριες ευχές που του απηύθυνε με την ευκαιρία της επανεκλογής του ως Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειές του υπέρ της ενότητας της Ορθοδοξίας, για την Κανονική άδεια που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να κτιστεί παρεκκλήσιον του Αγίου Ανδρέου στον περίβολο της Πρεσβείας της χώρας του στην Άγκυρα, καθώς και για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε κατά τις δύο επισκέψεις του στο Άγιον Όρος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σεβασμό του ρωσικού λαού προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως αφότου ο Πρίγκηπας Βλαδίμηρος και ο λαός του έλαβαν από αυτήν το Χριστιανικό βάπτισμα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε ο Πρόεδρος, γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας. Ακόμα, ο κ.Πούτιν μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον αδελφικό χαιρετισμό του Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου και την ετοιμότητά του Μακαριωτάτου για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο Εκκλησιών. Τέλος, ευχήθηκε στον Παναγιώτατο ευφρόσυνο Άγιον Πάσχα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αντευχήθηκε στον Πρόεδρο Πούτιν και στον Ρωσικό λαό Καλή Ανάσταση, εξέφρασε δε τα συλλυπητήριά του για το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο Κεμέροβο της Σιβηρίας. Στη συνέχεια, επανέλαβε τα συγχαρητήριά του για την εκλογική νίκη του Προέδρου και για την στήριξη που παρέχει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και υπογράμμισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει να εκπληρώνει τον εκ της θέσεώς του συντονιστικό του ρόλο υπέρ της πανορθοδόξου ενότητος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Πατριαρχείο φροντίζει, σύμφωνα με την Κανονική και ποιμαντική του ευθύνη, για την ικανοποίηση των πνευματικών και θρησκευτικών αναγκών και των ρωσικής καταγωγής Ορθοδόξων πιστών, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Τουρκία.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν, κατά την εγκάρδια συνομιλία τους, και σε άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι, σε άλλη επίσκεψή του στην Τουρκία, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ενημερωτικό Δελτίο
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018
…Διαβάστε στην «Ανατολή» ειδήσεις, νέα, σχόλια, αναλύσεις για τον Ελληνισμό και τις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής, που δεν δημοσιεύονται αλλού.
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣΤΕ ΤΟ 2018 και ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ 2019
Στους αναγνώστες του ιστολογίου που θα εγγραφούν συνδρομητές στην εφημερίδα «Ανατολή», προσφέρετε η δυνατότητα να αρχίσουν την πληρωμή της συνδρομής τους, από το 2019… Εγγράφεστε το 2018 και πληρώνετε τον επόμενο χρόνο, για το 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr