Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

9η ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ



Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας στην Κηφισιά

Mε την πεποίθηση ότι η καλή γνώση της ιστορίας και ο έλεγχος του νοήματός της έχει θεμελιώδη σημασία για την ορθή κατανόηση των συνθηκών που διαμόρφωσαν το σύγχρονο περιβάλλον, ξεκινά  για 9η χρονιά το Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας, στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Κηφισιάς. Συντονιστής του σεμιναρίου είναι ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης…

Το Μέρος του προγράμματος που αναρτάται παρακάτω περιλαμβάνει τις εισηγήσεις που θα γίνουν από τον Οκτώβριο του 2016 έως και το τέλος του έτους.
Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά το μήνα, ημέρα Παρασκευή, 7.15 μ.μ. – 9 μ.μ. «Έπαυλη Δροσίνη»-Βιβλιοθήκη Δήμου, Oδός Αγ. Θεοδώρων & Κυριακού.
 -14 Οκτωβρίου: Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος, καθηγητής, «Εκατό χρόνια από τον μοιραίο εθνικό Διχασμό», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του με τίτλο «1915». Θα μιλήσουν οι Βλ. Αγτζίδης και Ίρις Τζαχίλη
-18 Νοεμβρίου: «Τάγματα ασφαλείας και δωσίλογοι στην υπηρεσία του κατακτητή (1941-1944). Η περίπτωση της Μακεδονίας«, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ανδρέα Βενιανάκη: «Δάγκουλας, ο «δράκος» της Θεσσαλονίκης»
-16 Δεκεμβρίου: Μανώλης Κασιμάτης, μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εκδότης του περιοδικού «Φωτογραφίζοντας»: «Φωτογραφίζοντας και κινηματογραφώντας τον Δεκέμβρη του ’44 στην Αθήνα και τον Πειραιά»
 Εδώ θα βρείτε τον χάρτη της περιοχής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθημάς Ανατολής. Ενισχύστε την φωνή και την έκφραση της Κοινότητας μας
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2017.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr