Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ



Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με την ιδιότητα του ερευνητή της ιστορίας του μικρασιατικού ελληνισμού θα μιλήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 18ης Πανελλήνιας Σύναξης Καππαδοκών (Γαβούστημα) -που φέτος πραγματοποιείται στα Βούναινα Λάρισας- για την «Εκπαίδευση στις ελληνορθόδοξες κοινότητες της Καππαδοκίας».

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 20:30΄ στο ανακαινισμένο πέτρινο Διδακτήριο Βουναίνων που ανεγέρθηκε το 1929 από την Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων. 

Ο δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είναι συγγραφέας και του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας», στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στη συμβολή της εκπαίδευσης στην εθνική αφύπνιση των Ελλήνων της Ανατολής και ιδιαίτερα της μικρασιατικής ενδοχώρας. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό που προκήρυξε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» με θέμα τη Μικρά Ασία, ενώ για τη διαδικασία αξιολόγησης των συμμετεχόντων θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Λάρισας κ. Αν. Μάτος.

Εκτός της εισήγησης του κ. Χαρακόπουλου, ο ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Νίγδελης  θα αναπτύξει το θέμα «Αργυρούπολη- Σουλούτσοβα- Βούναινα, πορεία στο χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθημάς Ανατολής. Ενισχύστε την φωνή και την έκφραση της Κοινότητας μας
Ετήσια συνδρομή για την Ελλάδα, 20 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: e-mail: anatoli@hol.gr
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή: (0030) 210.95.14.225
ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για όσους εγγραφούν τώρα συνδρομητές, η συνδρομή 20 Ευρώ, θα καλύπτει την περίοδο μέχρι τέλους του 2017.

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εφημερίδα "Ανατολή" με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: anatoli@hol.gr