Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Για μια χρονιά ακόμη θα τιμήσουμε την μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, ο οποίος με το παράδειγμα της θυσίας του ενέπνευσε το Γένος μας. Η Οι.Ομ.Κω. και φέτος οργανώνει επετειακές εκδηλώσεις για την Άλωση της Πόλης με αποκορύφωμα το Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους συναγωνιστές του. Ας δώσουμε το "παρών" στο προσκλητήριο μνήμης.

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών
Επετειακές Εκδηλώσεις για την 563η Επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Μνημόσυνο και Καταθέσεις Στεφάνων
Κυριακή 29 Μαΐου 2015, ώρα 9.45
Μνημόσυνο για τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους πεσόντες στον Ιερό Πανεπιστημιακό Ναό της  Υπεραγίας Θεοτόκου Καπνικαρέας
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αυτοκράτορα στην Πλατεία Μητροπόλεως (10.30) και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (11.30).

Ημερίδα με θέμα:
«Τα Δεινά των  Ρωμαίικων Κοινοτήτων  της Μέσης Ανατολής Σήμερα»
Σάββατο 28 Μαΐου 2016, ώρα 18.00,
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Τροκαντερό).
Ομιλητές:

  • Ευάγγελος Βενέτης: «Οι μελλούμενες πολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και οι Ρωμαίικες Κοινότητες της Μέσης Ανατολής»
  • Γεώργιος Λεκάκης: «Αρχαιοκαπηλίες και καταστροφές αρχαιοτήτων, σε πρόσφατες ταραγμένες εποχές και περιοχές της Μέσης Ανατολής»

Στο τέλος της Ημερίδας οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα ψαλεί τρισάγιο στην μνήμη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των  πεσόντων κατά την Άλωση της Βασιλίδας των πόλεων τον Μάιο του 1453.