Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

Ο κ. Δεμιρτζόγλου μαζί με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα (αριστερά) και τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Αποφοίτων Ζωγραφείου κ. Νίκο Κόλμαν (δεξιά)

Σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2015, η Ακαδημία Αθηνών τιμά τον Διευθυντή του Ζωγραφείου κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου.
Στο πρόσωπο του, η Ακαδημία τιμά τον ομογενή Δάσκαλο και την ομογενειακή παιδεία της Κωνσταντινούπολης. Τιμά τον άνθρωπο που εδώ και μια εικοσαετία, από την θέση του Διευθυντή του Ζωγραφείου, δίνει τον δικό του αγώνα για την επιβίωση της Πολίτκης Ρωμηοσύνης. 
Η βράβευση αυτή μάς φέρνει στην μνήμη μια άλλη βράβευση, αυτή του πρώην Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου, Δασκάλου του Γένους μας κ. Δημητρίου Φραγκόπουλου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, περίπου πριν δέκα χρόνια. 

Ο Δάσκαλος και η Δασκάλα της Πόλης, διαχρονικά κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά το λάβαρο της ομογενειακής εκπαίδευσης και γι' αυτό οι βραβεύσεις και διακρίσεις, όπως αυτές που προαναφέρουμε, επισφραγίζουν αυτή την πραγματικότητα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Δεμιρτζόγλου παλαιότερα έχει τιμηθεί και από τον Δήμο Αθηναίων, για την προσφορά του στην Ρωμαίικη παιδεία της Πόλης. 

Οι φωτογραφίες από την συνάντηση που οργάνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών κ. Νίκος Κόλμαν με τον κ. Δεμιρτζόγλου, πριν την βράβευση και η τελευταία από την τελετή βράβευσης του κ. Φραγκόπουλου.