Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Στο "Δημιουργικό Εργαστήρι" που λειτουργεί στην Κοινότητα Σταυροδρομίου βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιότατος έχει επισκεφτεί αρκετές φορές το "Δημιουργικό Εργαστήρι" εκφράζοντας την εκτίμηση του στην πολύ αξιόλογη δουλειά που γίνεται υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού κας Αγάπης Παπαδοπούλου και την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου της Κοινότητας κ. Γιώργου Παπαλιάρη.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τους φορείς της ομογένειας στην Πόλη που στηρίζουν την λειτουργία του "Εργαστηρίου" και η εκπατρισμένη κοινότητα των Κωνσταντινουπολιτών δια του φορέα της, την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών στηρίζει ποικιλοτρόπως, με αποστολή εθελοντών εκπαιδευτών και υλικού, το "Εργαστήρι".
Η εκτίμηση που έχει κερδίσει το "Εργαστήρι" στην κρίση της Ομογένειας είναι αποτέλεσμα της αξιόλογης εκπαιδευτικής δουλειάς που γίνεται εκεί. Το "Εργαστήρι" που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας προ νηπιαγωγείου, είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα, τι μπορεί να γίνει στην ομογενειακή εκπαίδευση, υπό τις ανάλογες προϋποθέσεις, που καταξίωσαν το "Εργαστήρι".
Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε για την επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στο "Εργαστήρι".
 http://www.amen.gr

Γρηγόρης Κεσίσογλου