Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η "ΑΝΑΤΟΛΗ" ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ (4)



 Με την οικογένεια Γραφιαδέλη στους Αγ. Θεόδωρους
 Ο Κώστας Γραφιαδέλλης στους Αγίους Θεοδώρους ανέλαβε  το καφενείο της οικογένειας του Πατριάρχου, αφού ο κύριος Παναγιώτης δεν το διαχειρίζεται πιά. 

Πετύχαμε την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Λίγο πιο πάνω το Φαίδρα του Γ. Παπαλιάρη και αυτό ετοιμάζεται σιγά σιγά να λειτουργήσει.
Ο Παναγιώτης και η Στέλλα Φυντάνη στο Γκαράζ μας υποδέχονται με χαμόγελο. Αγναντεύουμε τον ελαιόκαμπο της Ιμβρου. Ο π. Αστέριος μας λέει ότι στους Αγίους Θεοδώρους καταγράφουμε +26 στον φετινό απολογισμό των Ρωμηών του χωριού.
Από την μάχη της Καλλίπολης
Το μουσείο της μάχης Δαρδανελίων 

Το νέο εντυπωσιακό μουσείο που εγκαινίασε ο Ερντογάν τον Ιούνιο του 2012 στο Καμπάτεπε με την τρισδιάστατη ξενάγηση μας εντυπωσιάζει. Μπορεί να άργησαν οι Τούρκοι να προβάλουν την νίκη τους στην Καλλίπολη το 1915 αλλά τώρα εντυπωσιάζει το μουσείο.

Ο Αχμέτ Καφετζή δεν είναι πια μουχτάρης στο Τσιναρλί αλλά ο Καντίρ έφτιαξε ένα σπουδαίο ξενοδοχείο το ΟΖΒΕΚ και από την ταράτσα του αγναντεύουμε το νησί βουτηγμένο σε «γεσίλ» αποχρώσεις.
 Ο Δεσπότης Κύριλλος και ο Πάρις Ασανάκης τα λένε στο πλοίο της επιστροφής

Ο Αύγουστος δεν είναι μακριά και η Ίμβρος των πλημμυρών και των σεισμών θα ξαναγίνει η Ίμβρος των δακρύων και των συγκινήσεων στο ετήσιο συναπάντημα των Ιμβρίων όλης της γης.

Περισσότερα και ειδικότερα για τις στιγμές στο νησί στο επόμενο τεύχος της Ανατολής



Δημήτρης Τόλιος