Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ


Ξημέρωμα πρωτομαγιάς 2014 στην βροχή και στην ομίχλη του Κόλπου του Ορφανού, σταματά το λευκό λεωφορείο του ALPAR και από τις πόρτες ξεπηδούν 11 μικροί μαθητές, 4 αγόρια και 7 κορίτσια, για να πάνε στην κατασκήνωση Τζιώνη. Τα στέκια τα παντοτινά που λέει και ο Γιάννης για ακόμα μια φορά το Ζωγράφειο φωνάζει παρόν στην Μαθητιάδα.
Μαζί με τον Γιάννη Δεμιρτζόγλου, τον αεικίνητο Διευθυντή, που επιλέγει κάθε φορά να είναι αυτός επικεφαλής για την Μαθητιάδα, ο Δάμων Κομβόπουλος και η Στεφανία Γιαννοπούλου, συνοδεύουν τους: Αγάπη Οζκουρπούδη, Νίκο Κεσίσογλου, Χριστίνα Μιντσικώφ, Χρήστο Οζγκουρμπούδη, Σοφία Μπαχτσετζί, Ρόδη Καγιακοπαράν, Ιάκωβο Αυτζή, Κωνσταντίνο Μπαζγκάρλο, Μελίνα Πορίδου, Χριστίνα Συντιχάκη, Ρεβέκα Καγιακοπαράν. Θα αγωνιστούν στο άθλημα χαντ μπολ, στην τοξοβολία, στην κολύμβηση.
Και σε αυτήν την Μαθητιάδα, η οποία ξεκινά σήμερα 2 Μαΐου 2014 (μαθητικές, αθλητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις) που θα διεξαχθεί  στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, με έδρα την Πρώτη Σερρών, συμμετέχουν 400 μαθητές γυμνασίων από όλη την χώρα και την Κύπρο καθώς και ελληνικά σχολεία του απόδημου ελληνισμού και για πολλοστή φορά το Ζωγράφειο Λύκειο του ομογενειακού ελληνισμού της Πόλης.
Σήμερα στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης θα είναι και πάλι ο Αλέξης Κωστάλας για να υποδεχθεί τους μαθητές. Όλοι τους θα παρελάσουν στο στάδιο της Πρώτης και θα τους χειροκροτήσουν όσοι καλεσμένοι και φίλοι θα έχουν την τύχη να επισκεφθούν την δράση.
Η Ανατολή με τον Δημήτρη Τόλιο ήταν στις κατασκηνώσεις ανήμερα την Πρωτομαγιά και περίμενε τους μικρούς μαθητές. Στην βραδυνή δε σύσκεψη και ολομέλεια του σχολείου αποφασίσθηκε η αγωνιστική τακτική που θα ακολουθήσει το σχολείο στα αγωνίσματα τις επόμενες ημέρες.
Άξιοι.