Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑ



Η Παναγία του Πέρα, είναι μια ιστορική εκκλησία που συμβολίζει την ανάπτυξη και ακμή του Ελληνισμού κατά το δεύτερο μισό του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο καθεδρικός ναός μετά την σκληρή δοκιμασία του, από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε γειτονικό χώρο το 2003, ανακαινίσθηκε ριζικά και απέκτησε την παλιά του αίγλη.
Ο Σύλλογος Πριγκηπιανών «Άγιος Γεώργιος Κουδουνάς» στις 16 Μαΐου 2013, Πέμπτη, 6,30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα την «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δη­μη­τρί­ου Σού­τσου 46 Α­θή­να. Στά­ση Με­τρό Α­μπε­λό­κη­ποι).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ιατρός κ. Γιώργος Πετρίδης, πρόεδρος επί σειρά ετών της Κοινότητας Σταυροδρομίου. Ο κ. Πετρίδης, που θα έρθει από την Κωνσταντινούπολη για την εκδήλωση, θα παρουσιάσει το ιστορικό του ναού και το βιβλίο που έχει εκδώσει με τίτλο «Ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυροδρομίου».
Επίσης ο κ. Σάββας Τσιλένης, Δρ αρχιτέκτονας πολεοδόμος Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, θα παρουσιάσει το θέμα «Οι εργασίες αποκατάστασης  του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου της Κοινότητας Σταυροδρομίου».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Πριγκηπιανών, που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς πολίτικους χορούς.

- Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους ενδιαφερόμενους, κατά την εκδήλωση.
- Διάρκεια εκδήλωσης 70 λεπτά.
- Είσοδος ελεύθερη.