Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ "ΤΕΡΤΙΠΙΑ" ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο τεύχος της "Ανατολής" που κυκλοφορεί δημοσιεύουμε σειρά άρθρων, με τις τελευταίες εξελίξεις για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε τζαμί, αλλά και την προοπτική να γίνει τζαμί (και) η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.
Σε ένα από αυτά τα άρθρα αναφερόμαστε - σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τουρκικές πηγές - στο πολιτικό παρασκήνιο και τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, από αυτές τις κινήσεις. Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν περισσότερα μπορούν να διαβάσουν το τελευταίο τεύχος της "Ανατολής".
Εδώ θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες του ιστολογίου, ότι έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να παραμείνει μουσείο η Αγία Σοφία Τραπεζούντας. Παρακάτω ο σχετικός σύνδεσμος:

http://www.change.org/petitions/trabzon-ayasofya-müzesi-müze-olarak-kalmalı-ayasofyamüzesi?utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition
Εκτιμούμε ότι είναι σημαντική η υπογραφή μας αλλά και η διάδοση της εκστρατείας αυτής.