Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΦΕΤΟΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ..! (4)


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΛΙΟΥ (4)

25. Σε όλη την πορεία του Πατριάρχου την εβδομάδα του Θείου Δράματος στην 'Ιμβρο κρατούσε την αρχιεπισκοπική ράβδο του Κυρού Μελίτωνος Χατζή, πνευματικό ανάστημα του οποίου θεωρείται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η οποία στην συνέχεια δόθηκε στον προκάτοχο του Δημήτριο και από τον τελευταίο  στον ίδιο.


26. Ο Τρύφων Κικιδέλης γιος του πατρός Δημητρίου, αφού τελείωσε το τουρκικό σχολείο, απέκτησε άδεια ταξί από τα 20 που έχει η Ίμβρος και πρόσφατα άνοιξε πρακτορείο του Μετρό στο νησί καθώς και γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων. Τούρκοι και Ρωμιοί έχουν να λένε μόνο καλά λόγια για τον νεαρό Ρωμιό που με το παράδειγμα του δείχνει τον δρόμο για επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί.

27. Τουρκικά και Αθηναϊκά ταξί στην σειρά στο φέρρυ για την Ίμβρο. Σιγά σιγά έρχεται η ανάπτυξη στο νησί.
 
28. Τα βιβλιοπωλεία στην Παναγιά και με ελληνικές πλέον επιγραφές.


29. Η «Ανατολή» μοιράσθηκε δωρεάν σε εκκλησίες στην Ίμβρο τις άγιες ημέρες της πατριαρχικής παρουσίας.




30. Tο παζάρι στην Ίμβρο γίνεται Κυριακή πρωί, γύρω από την Μητρόπολη. Γεύσεις και χρώματα γιορτάζουν μαζί μας το Πάσχα.





32. Ευλάμπιο, έξω από την εκκλησία, μεσούσης της λειτουργίας στρατιωτικοί γεμίζουν τις υδρίες από το εξαιρετικό νερό του χωριού!



33. Ο συνεργάτης της «Ανατολής» Δημήτρης Τόλιος προσφέρει στον Πατριάρχη ένα αρνάκι από πηλό εις εμπόδιο λησμονιάς των ημερών τούτων.




34. Πατριάρχης και καθ. Ζεγκίνης (Ίμβριος) προσεγγίζουν τουρκάκια στο Ευλάμπιο και τους δίνουν ευλογιές.





36. Με τον μουχτάρη της συνοικίας Φραντζή (Τσιναρλή μαχαλεσί) Αχμέτ Καφετζή σε μια συνέντευξη που θα δημοσιευτεί προσεχώς στην «Ανατολή».




37. Οι βιτρίνες του καφέ Φαίδρα του Γιώργου Παπαλιάρη στους Αγίους Θεόδωρους φωτεινές μα κλειστές το βράδυ του Πάσχα.