Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΦΕΤΟΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ..! (1)

Του Δημήτρη Τόλιου

Η ανακοίνωση του Φαναρίου ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα εορτάσει το Πάσχα στην γενέτειρα του «κλείδωσε» και το δικό μας Πάσχα.
Για να καταγράψουμε το Πάσχα της ψυχής του Οικουμενικού Πατριάρχου όπως το φαντασθήκαμε ή καλύτερα όπως μας έδωσε ο ίδιος το δικαίωμα να το φανταστούμε με τον λόγο και το έργο του.
Το ξανάγραψα άλλες φορές, ο Πατριάρχης στην Ίμβρο είναι ένας διαφορετικός Πατριάρχης, αν θέλει κανείς να τον γνωρίσει από κοντά, στους Αγίους Θεόδωρους μόνο θα το καταφέρει.

Με τι να πας στην ‘Ίμβρο για να αντικρίσεις τον πράσινο Πατριάρχη στο Πάσχα της ψυχής του.
Αποχαιρετήσαμε τον Παναγιότατο τον Αύγουστο του 2012 στα εννιάμερα της Παναγίας στο αεροδρόμιο, ρωτώντας τον «μυρσίνες Παναγιώτατε;» «Δενδρολίβανος» μας απάντησε και χαμογέλασε κρατώντας κλαδί δεντρολίβανου σφικτά στα χέρια.
Οι σκέψεις γοργά σκίζουν το χρόνο, Μεγάλη Τετάρτη απόγευμα ο φυτωριούχος του Αλιάκμονα στην Βέροια ξεχωρίζει δύο ροδιές για να κάνουν το μεγάλο ταξίδι προς τα στενά της Προποντίδος.

Ροδιές για να ενισχύσουμε τον συμβολισμό της Πατριαρχικής παρουσίας στο νησί. Στο Ευλάμπιο το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής μετά την αποκαθήλωση οι 2 κόρες μου του παραδίδουν τις δύο ροδιές που σύντομα θα βρεθούν στο Ζειτινλί  στον κήπο των Αρχοντώνηδων. «Μυρσίνες»; Μας ρωτά πριν την παράδοση, «Ροδιές Παναγιώτατε», τα μάτια του άστραψαν και σοβάρεψαν, νομίζω κατάλαβε την σκέψη μας.
Συγκίνηση, νόστος, ελπίδα, αισιοδοξία, ιμβρολατρεία, νοσταλγία, φιλοπατρία, αισιοδοξία διακατέχει τον Παναγιότατο και αφήνει να διαρρεύσει ξέχειλο το συναίσθημα γύρω του, να μας πλημμυρίσει, να γίνει αντιληπτό από όλους.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ «ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα «Ανατολή» με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕ 10 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή:
(0030) 210.95.14.225

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.