Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΒΑΛΟΥΚΛΗ

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.)
Ανακοίνωση του Δ.Σ. 
Για την συνεχιζόμενη  παρανομία στην Διοίκηση του Ιδρύματος Βαλουκλή (3 Απριλίου 2013) 
Η Οι.Ομ.Κω. από την ίδρυση της (2006) έχει επισημάνει επανειλημμένα πολλές φορές την εξαιρετική σημασία της ανανέωσης των διοικήσεων των Ευαγών ιδρυμάτων της Ομογένειας με διαφανείς  και δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες. Ιδιαίτερα για την περίπτωση του Ιδρύματος Βαλουκλή, το Δ.Σ. έχει τονίσει  πολλαπλές φορές επιτακτικά την άμεση ανάγκη της διενέργειας εκλογών με την συμμετοχή όλων των μελών της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Πόλης, για την ανανέωση της διοίκησης που παραμένει η ίδια από το 1992.
Παρότι οι νόμοι της Τουρκίας από το 2004 δίνουν αυτή την δυνατότητα, η διοίκηση του Ιδρύματος αρνείται να προβεί σε εκλογές. Ο συντονιστικός φορέας της Ομογένειας, ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), κατήγγειλε δημόσια τον Σεπτέμβριο του 2012 την στάση της διοίκησης  Βαλουκλή προς την Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και δήλωσε  ότι πλέον δεν την αναγνωρίζει ως νόμιμη. 
Το πλέον όμως σημαντικό είναι ότι η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος, όλα τα τελευταία χρόνια, έχει καυτηριάσει αυτή την στάση της διοίκησης του Βαλουκλή.
Το γεγονός ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος Βαλουκλή ούτε ελέγχεται ούτε απολογείται οικονομικά, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την διαχείριση του Ιδρύματος αλλά και της μελλοντικής του τύχης. Επίσης  αποτελεί  σημαντικό στοιχείο  ότι το Ίδρυμα Βαλουκλή διαθέτει σημαντική περιουσία στην ημεδαπή της οποίας η διαχείριση  γίνεται με πλήρη αδιαφάνεια εδώ και είκοσι χρόνια. Το Δ.Σ. έχοντας εξαντλήσει όλες τις διοικητικές ενέργειες που μπορεί να κάνει ενώπιον των αρχών της Ελληνικής Πολιτείας σήμερα προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τους ενοίκους των ακινήτων του Ιδρύματος καλώντας τους να σταματήσουν να πληρώνουν τους φερόμενους ως  πληρεξούσιους  του Ιδρύματος και να καταθέτουν τα αντίστοιχα ποσά των ενοικίων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο όνομα του Ιδρύματος Βαλουκλή.
Η ενέργεια αυτή του Δ.Σ. ταυτίζεται πλήρως με τον καταστατικό σκοπό της Οι.Ομ.Κω που είναι: «η ανάδειξη και αναγνώριση των Κωνσταντινουπολιτών της διασποράς μαζί με τους Ομογενείς που ζουν στην Κωνσταντινούπολη από τις Κυβερνήσεις κρατών και διεθνείς οργανισμούς ως κληρονόμων και διαχειριστών του πολιτισμικού πλούτου των Ελληνικών Κοινοτήτων και των Ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη».

Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα «Ανατολή» με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕ 10 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή:
(0030) 210.95.14.225