Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΡΩΜΕΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Στο δείπνο που παρέθεσε ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμέϊκων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), προς τιμή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου  και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, στο Συσσίτιο της Αγίας Τριάδας (Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012), ο πρόεδρος της Κοινότητας Δώδεκα Αποστόλων, κ. Κωνσταντίνος Σανταλτζίδης παρουσίασε την πρωτοβουλία του ΣΥΡΚΙ, για ίδρυση εταιρείας που θα παρέχει υπηρεσίες στις κοινότητες.
Ο ομιλητής στην εισαγωγή του είπε: "Με σκοπό να δημιουργηθεί εισόδημα και θέσεις εργασίας στην κοινότητα αλλά και με γνώμονα να ανακουφίσει τα ιδρύματα μας από πολλές εργασίες, η ομάδα μελέτης ίδρυσης εταιρίας εντόπισε τους παρακάτω τομείς οικονομικής δραστηριότητας μιας εταιρίας της κοινότητας: 

1) Παροχή Νομικών Συμβουλών – Νομικό γραφείο θα παρέχει κάθε είδους νομική υποστήριξη στα μέλη, δηλαδή τα κοινοτικά ιδρύματα μας. Σε περίπτωση υψηλής ζήτησης αργότερα μπορούν να εργαστούν σε αυτό ένας ή και περισσότεροι νέοι Ρωμιοί δικηγόροι. 
2) Παροχή κάθε είδους ασφαλιστικής υπηρεσίας προς τα μέλη μας όπου στη συνέχεια θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ασφαλιστική εταιρία.
3) Διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας σε τρίτους προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για την κοινότητα και να γίνει πηγή εισοδήματος. 
4) Ανάθεση της καθαριότητας των κτηρίων των ιδρυμάτων, ναών και γραφείων που ανήκουν στη ρωμαίικη κοινότητα από κοινού σε εταιρία καθαρισμού (outsourcing).
5) Ανάληψη όλων των φορολογικών και λογιστικών εργασιών από ένα λογιστικό γραφείο/εταιρία με το οποίο θα έχει γίνει διαπραγμάτευση. Ενώ αργότερα μπορεί να διαμορφωθεί μια ομάδα που θα αναλάβει όλες αυτές τις εργασίες.
6) Παραγωγή, κεντρική πώληση και διανομή των κεριών πετυχαίνοντας έτσι καλύτερες τιμές για όλα τα ιδρύματα μας μέσω χονδρικής.
7) Ανάληψη όλων των αναγκών σε παροχή εστίασης και κοκτέιλ που διοργανώνει η κοινότητα.
8) Ανάληψη δράσης στον τομέα του τουρισμού. Σε αυτό το σημείο θα ήταν χρήσιμη η εμπειρία του αγαπητού Γιώργου Παπαλιάρη στον τομέα αυτό αλλά εγώ προσωπικά είχα κατά νου την έκδοση και πώληση κάποιου οδηγού με τα αξιοθέατα της Ρωμαίικης Κοινότητας της Πόλης ή τη διάθεση ξεναγών.
9) Δημιουργία μιας συμβουλευτικής υπηρεσίας αξιολόγησης των κατασκευαστικών σχεδίων και προτάσεων του κάθε ιδρύματος μας, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
10) Η εταιρία μπορεί και πάλι να πετύχει καλύτερες τιμές εφόσον αναλάβει κεντρικά τη διαχείριση, αγορά πώληση όλων των προϊόντων διατροφής που έχει ανάγκη η κοινότητα.
Θα ήθελα να ενημερώσω ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πιο αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο των 10 αυτών δράσεων της εταιρίας όταν θα κληθούμε από το Δ.Σ. του ΣΥΡΚΙ σε μια κοινή συνεδρίαση.»

Η παραπάνω πρωτοβουλία του ΣΥΡΚΙ, εφόσον υλοποιηθεί θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην ορθολογική οργάνωση της Πολίτικης Ρωμέϊκης Κοινότητας. Με την προϋπόθεση να είναι χρηστή η διοίκηση της εταιρίας, κάτι που μπορεί να εξασφαλίσουν η διαφάνεια και ο έλεγχος της κοινότητας. 
Επειδή ενδέχεται από κάποιους ν’ αντιμετωπιστεί με καχυποψία αυτή η πρωτοβουλία του ΣΥΡΚΙ, ότι η ίδρυση της εταιρίας αποβλέπει να προσκομίσει οφέλη σε ορισμένους, να σημειώσουμε το εξής. Ακόμη κι ένα σύστημα διοίκησης και διαχείρισης που ξεκινά με τις πιο ανιδιοτελείς διαθέσεις, κινδυνεύει να παρεκτραπεί εάν δεν ελέγχεται από τα μέλη της κοινότητας. Η συμμετοχή των ομογενών στον έλεγχο της εταιρίας είναι η εγγύηση για την αποφυγή της διαφθοράς.
Από την άλλη, επειδή υπάρχει μία εντύπωση σε μερίδα της κοινωνίας μας, ότι από τις «ευκαιρίες» επωφελούνται πάντα τα ίδια πρόσωπα, το ΣΥΡΚΙ εάν προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρίας, κατά την στελέχωση της, ας λάβει υπόψη του αυτές τις ανησυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.