Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑ

Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή του Προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου ΠΕΡΑ κ. Μιχάλη Αναστασιάδη προς το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. για τις διασπαστικές ενέργειες μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Η επιστολή με γλώσσα ξεκάθαρη, χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφιβολιών, απαντάει στις αιτιάσεις που διατυπώνονται τον τελευταίο καιρό κατά της Οι.Ομ.Κω. από τους προαναφερόμενους συμπολίτες.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Στην τελευταία συνεδρίαση (15ης Οκτωβρίου 2012) του Δ.Σ. του Α.Σ.ΠΕΡΑ
τέθηκε προς συζήτηση το θέμα αυτό και με ομόφωνη απόφαση καταδικάστηκαν οι διασπαστικές ενέργειες, που άρχισαν να αναπτύσσονται και μάλιστα δημοσίως από το Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.
Σεβόμαστε την ιστορία και τη δράση του εν λόγω σωματείου, με το οποίο είχαμε και έχουμε καλές σχέσεις, όπως άλλωστε και με κάθε Πολίτικο φορέα και σωματείο. Ωστόσο, οι διαφορετικές του απόψεις, όσον αφορά το χειρισμό θεμάτων που άπτονται των συμφερόντων, των δικαίων και των προσδοκιών των Κωνσταντινουπολιτών δεν μπορεί να αποτελούν λόγο για διασπαστικές, αλλά και υπονομευτικές ενέργειες της προσπάθειας της ΟΙΟΜΚΩ, που καταστατικά και ουσιαστικά εκφράζει το σύνολο των ιδρυτικών μελών του.
Η ΟΙΟΜΚΩ και προσωπικά εσείς κ. καθηγητά, κατόρθωσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αναδείξει πλείστα θέματα που ήταν κυριολεκτικά θαμμένα στο χρονοντούλαπο. Με μεθοδικότητα και επιχειρήματα, διεκδικεί όλα τα δίκαια της ομογένειας. Ο ψύχραιμος και νηφάλιος λόγος, που χρησιμοποιεί, ουδόλως σημαίνει υποχωρητικότητα ή …"ραγιαδισμό", όπως θέλουν κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν. Ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε σε τέτοια έκταση και με τόσα αδιάσειστα στοιχεία και τέτοια τεκμηρίωση η τουρκική θηριωδία, που οδήγησε στον αφανισμό την Ρωμιοσύνη της Πόλης.
Ουδέποτε αναδείχθηκαν τα θέματα αυτά και κατ’ επέκταση οι διεκδικήσεις των διωχθέντων, σε τόσο υψηλό διεθνές και εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο τουρκικών αρχών.
Το Δ.Σ. του Α.Σ.ΠΕΡΑ στις πολυδιάστατες αυτές πρωτοβουλίες της ΟΙΟΜΚΩ ποτέ δεν διαπίστωσε συμπεριφορές υποτέλειας προς την άλλη πλευρά.
Αντίθετα, με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε την Ομοσπονδία μας να συνομιλεί με άνεση, να υπενθυμίζει τα δεινά που επέφερε ο απηνής και προσχεδιασμένος διωγμός της ομογένειας και να διεκδικεί με επιμονή τα δίκαια της. Και βλέπουμε ότι η τακτική αυτή φέρνει απτά αποτελέσματα, που πρέπει τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε.

Αγαπητέ κ. Ουζούνογλου,

Το Δ.Σ. του Α.Σ.ΠΕΡΑ κι εγώ προσωπικά, έχουμε με δημόσιες δηλώσεις μας καυτηριάσει κάθε μορφής ραγιαδισμό και τουρκολαγνία, που δυστυχώς υπάρχει, ακόμη και μεταξύ συμπολιτών μας που κατεξοχήν διώχθηκαν από τις τουρκικές αρχές!.. Εάν διαπιστώναμε ότι η ΟΙΟΜΚΩ εμφορείται από τέτοιες συμπεριφορές, να είστε βέβαιοι ότι θα σας καταγγέλλαμε δημοσίως και θα διαγραφόμασταν άμεσα από την Ομοσπονδία, της οποίας είμαστε ιδρυτικό μέλος.
Επειδή όμως είμαστε βέβαιοι ότι αυτό, υπό οιαδήποτε μορφή, σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο, δεν συμβαίνει, στηρίζουμε ομόθυμα τις προσπάθειες που κάνετε και αποδοκιμάζουμε κάθε διασπαστική ενέργεια που υπονομεύει την ενότητα μας. Την θέση μας αυτή άλλωστε σας την εκφράσαμε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Δ.Σ. της ΟΙΟΜΚΩ στα γραφεία μας. Συνυπογράφουμε επομένως την ανακοίνωση των Δ.Σ. των Κωνσταντινουπολίτικων Σωματείων και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στην ευόδωση των προσπαθειών σας και ειδικά στο μεγάλο εθνικό θέμα της ποιοτικής αναβάθμισης των σπουδών στα Σχολεία μας στην Πόλη.

Για το Δ.Σ. του Α.Σ.ΠΕΡΑ


Με εκτίμηση


Μ. Αναστασιάδης


Υ.Γ. Οι παραπάνω θέσεις μας μπορούν να κοινοποιηθούν.


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα «Ανατολή» με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕ 10 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή:
(0030) 210.95.14.225