Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τις Διασπαστικές Ενέργειες κατά της Ενότητας των Κωνσταντινουπολιτών από μέλη
του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών
(13-10-2012)

Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό σχετικά με το δελτίο τύπου με ημερομηνία 12-10-2012 του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για τα εξής: 

1. Το Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) υπερασπίζεται τα δίκαια της εκπατρισμένης Κοινότητας του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης ενώπιον όλων των κρατικών και διεθνών φορέων και ιδιαίτερα προς τους φορείς του Τουρκικού κράτους. Η Οι.Ομ.Κω δίνει τον αγώνα αυτό ακηδεμόνευτα, στηριζόμενη στο Διεθνές Δίκαιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η αναφερόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας έγινε μετά από αίτημα της Τουρκικής πλευράς και έδωσε την ευκαιρία στην αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω να θέσει επί 45 λεπτά, με τον πιο άμεσο και έντονο τρόπο, τα συγκεκριμένα αιτήματα υπέρ του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Τα αιτήματα αυτά αφορούν την άνευ όρων αποκατάσταση της υπηκοότητας συμπεριλαμβανομένων και των νέων γενεών, επιστροφής των ακινήτων χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων τους, μέτρων υποστήριξης για την παλιννόστηση της νέας γενιάς και ίδρυσης ελληνικών ερευνητικών – αναπτυξιακών - πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Πόλη. Οι προτάσεις αυτές έχουν ήδη υποβληθεί προς την Τουρκική κυβέρνηση και αποτελούν πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των εκτεταμένων αδικιών του παρελθόντος, που έχουν διαπραχθεί από τις Κυβερνήσεις της Τουρκίας κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. 

2. Οι προαναφερθείσες ενέργειες του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω τις οποίες έχει ψηφίσει και ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών ως ιδρυτικό μέλος της Οι.Ομ.Κω, γίνονται στα πλαίσια των Καταστατικών σκοπών της Οι.Ομ.Κω. Επίσης έχουν εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της Οι.Ομ.Κω. Τονίζεται ότι οι ενέργειες του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω αποσκοπούν στην αποκατάσταση των Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων της Τουρκίας επιλέγοντας τον σωστό δρόμο του ανοικτού διαλόγου με τους αρμοδίους και υπευθύνους και όχι την εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς εκτόξευση μόνο καταγγελιών που δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. 

3. Είναι προφανές ότι τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Σ.Κ.) που χρησιμοποιούν λαϊκίστικα συνθήματα εναντίον των προσπαθειών της Οι.Ομ.Κω. επιδεικνύουν αντίθεση στις Καταστατικές αρχές της Οι.Ομ.Κω. Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω καλεί τα μέλη του Σ.Κ. να ελέγξουν τις διχαστικές πράξεις αυτές μελών του Δ.Σ. του Σ.Κ. που εσκεμμένα ή μη προσπαθούν να προκαλέσουν ζημιά στις ενωτικές προσπάθειες της Οι.Ομ.Κω που πραγματοποιούνται σε στενή συνεργασία με όλα τα μέλη Σωματεία, εκτός μιας εξαίρεσης, του Δ.Σ. του Σ.Κ. Τονίζεται ότι το Δ.Σ. του Σ.Κ. έχει διακόψει μονομερώς την επικοινωνία με την Οι.Ομ.Κω τους τελευταίους 6 μήνες. 


Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ USA, CANADA, AUSTRALIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η εφημερίδα «Ανατολή» με τις ειδήσεις, τις συνεντεύξεις και τα επίκαιρα σχόλια της, φέρνει πιο κοντά τους Έλληνες όλου του κόσμου, στις πατρίδες της καθ’ ημάς Ανατολής.
Η ετήσια συνδρομή για όλες τις χώρες εκτός Ελλάδας, είναι 35 Ευρώ.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ… ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ... ΣΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΗ»
Γνωρίστε την εφημερίδα του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής.
ΤΩΡΑ "ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ" (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕ 10 ΕΥΡΩ...
Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία της διεύθυνσης σας στα e-mail:
Επίσης μπορείτε να αφήσετε τα στοιχεία σας στον αυτόματο τηλεφωνητή:
(0030) 210.95.14.225

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.