Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Ο Εν Αθήναις Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως έχει την χαρά να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του εις την καθιερωμένην κατ’ έτος εορτήν του προστάτου αυτού, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.


Στα πλαίσια του εορτασμού τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ εις τον περικαλλή Ιερόν Ναόν Παναγίας Φανερωμένης (Υπαπαντής) του Δημοτικού Διαμερίσματος Βουλιαγμένης, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011. Καθ’ όλην την διάρκεια της Ιεράς  Ακολουθίας που θα ξεκινήσει στις 7.30 πμ, από του Όρθρου θα ψάλλει η Μεγάλη Χορωδία Κωνσταντινουπολιτών του Συλλόγου, υπό την διεύθυνση του χοράρχου αυτής κυρ Δημοσθένους Παϊκοπούλου, Άρχοντος τ. Β΄Δομεστίκου της Μ.τ.Χ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας θα τελεστεί και αρτοκλασία υπέρ υγείας πάντων των μελών και φίλων του Συλλόγου, του Χοράρχου και των μελών της χορωδίας, καθώς και πάντων των διακονούντων εν τοις ιεροίς αναλογίοις της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως εκλεκτών ημών συναδέλφων ιεροψαλτών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και πάντα στα πλαίσια του εορτασμού θα επακολουθήσει εις την μεγάλη και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού, διάλεξη υπό του κ. Διονυσίου Ανατολικιώτου, διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (μουσικολόγου, τυπικολόγου, συγγραφέως και αρθρογράφου) με θέμα την ζωή και το έργο του αειμνήστου Πρωτοψάλτου της ΜτΧΕ Γεωργίου Βιολάκη (1820-1911) με αφορμή την επέτειο εκατό ετών από της κοιμήσεως του.

Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο και την χορωδία μας, η συμμετοχή όλων των φίλων, μελών και παντός φιλομούσου στην εορταστική αυτή εκδήλωση.

Για πληροφορίες απευθύνεστε στα τηλέφωνα  6932-722533 & 6977-286520, αλλά και στον ιστότοπο του Συλλόγου  www.cmkon.org

Το  Διοικητικόν  Συμβούλιον