Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗΣΤΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύουμε παρακάτω ακυρώθηκε η συναυλία της Αλκηστης Πρωτοψάλτη που οργάνωσαν οι Ρωμέϊκες κοινότητες της Πόλης, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη και επ’ ευκαιρία της εικοσαετίας από της αναρρήσεως Του στον Οικουμενικό Θρόνο.
Η ακύρωση της συναυλίας κρίθηκε αναγκαία μετά την αιματηρή επίθεση της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ σε στρατόπεδα του τουρκικού στρατού στην ΝΑ Τουρκία (περιοχή Χακκάρι) που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 26 αξιωματικών και στρατιωτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. 
Η νυκτερινή επίθεση του ΡΚΚ με τα συγκεκριμένα αποτέλεσματα έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην κοινωνία και βαρύ πένθος, συνθήκες τις οποίες όφειλαν να λάβουν υπόψη τους οι οργανωτές της συναυλίας και γι’ αυτό προχώρησαν στην ακύρωση της.
Το παραπάνω γεγονός υποδηλώνει τις δυσκολίες που προκαλούν στην Ομογένεια μας, γεγονότα που συμβαίνουν ακόμη και στην άλλη άκρη της Τουρκίας. Κάθε ενέργεια που «τεντώνει» την κοινωνία, αντανακλά πρωτίστως στις μειονότητες που είναι ευάλωτες σε εθνικές, φυλετικές, θρησκευτικές κ.λ.π. συγκρούσεις. Οι εντάσεις αυτής της μορφής, μέσα από την διαδικασία συγκοινωνούντων δοχείων, μπορεί να εξαπλωθούν και σε κοινωνικές ομάδες, οι οποίες ανέκαθεν είναι θύματα δυσμενών διακρίσεων. Η μακρόχρονη εμπειρία της Ρωμέϊκης κοινότητας, είναι ο καλύτερος σύμβουλος για την λήψη μέτρων που θα την προστατεύσουν από «κακοτοπιές».
Αυτά τα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης της Ομογένειας, μάλλον δεν γίνονται κατανοητά απ’ όσους εξ Ελλάδος, εκ του ασφαλούς και αδαπάνως επικρίνουν ομογενειακούς παράγοντες, που κάνουν κινήσεις προσέγγισης της πλειοψηφικής κοινωνικής μερίδας.
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ…
Η ακύρωση της συναυλίας έχει και τα καλά της, αφού έτσι εξοικονομείται το ποσό που θα στοίχιζε η συναυλία, παρ’ ό,τι η καλλιτέχνιδα όπως λέγεται προσφέρθηκε να τραγουδήσει δωρεάν.
Κατά πληροφορίες το όλο κόστος της συναυλίας και της δεξίωσης θα υπερέβαινε τις 60.000 Ευρώ και με την ακύρωση εικάζεται ότι θα εξοικονομηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό.
Το κόστος αυτό θα το επιβαρύνονταν διάφορες ομογενειακές κοινότητες, οι οποίες ευελπιστούμε ότι την βούληση που επέδειξαν για να εκταμιεύσουν το ποσό που τους αναλογούσε για την συναυλία, θα την επιδείξουν και για άλλες κοινοτικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα η επιδότηση της πολυτεκνίας των ομογενειακών οικογενειών, αλλά και η προσέλκυση νέων οικογενειών από το εξωτερικό για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και πολλές άλλες που θα δώσουν μία προοπτική ύπαρξης στην Ομογένεια.
Ακόμη οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι πολυδάπανες εκδηλώσεις με χρηματοδότηση των κοινοτήτων δεν συνάδουν με τις ανοιχτές χείρες που τείνουν οι διευθύνσεις ορισμένων ιδρυμάτων μας, προς αναζήτηση οικονομικής ελεημοσύνης.

Γρηγόρης Κεσίσογλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η
Μετά τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, η Κοινότητά μας συμμεριζόμενη τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων και ως ελάχιστη συμβολή στο πένθος που ζει η χώρα, λαμβάνει την απόφαση να ακυρώσει τη συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 για τον εορτασμό των 20 ετών από της αναρρήσεως στον Οικουμενικό θρόνο της Α.Θ.Π. του Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Δια της παρούσης, επιθυμούμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων με την ευχή τέτοια γεγονότα να μην επαναληφθούν ξανά στη χώρα μας.
Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Στέφανου Κορκολή στο άμεσο μέλλον σε καταλληλότερη χρονική συγκυρία. 
Μετά τιμής
Η Ρωμαίικη Κοινότητα

DUYURU
Güneydoğu Anadolu’da yaşanan, ülkemizi etkileyen ve yasa boğan elim terör olayları nedeniyle Rum Cemaati olarak, şehit ailelerinin acılarını paylaşmak ve ulusal yasa bir katkıda bulunmak için 22 Ekim 2011 Cumartesi günü yapılması planlanan ve Sayın Patrik Bartolomeos’un patrik oluşunun 20 yılı nedeniyle düzenlenecek olan konserin iptal edildiğini bildiririz.
Bu vesile ile yaşanan bu tür olayların tekrarlanmaması umuduyla tüm şehit ailelerine ve tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı diler en derin üzüntülerimizi bildiririz.
Yakın gelecekte ve daha uygun koşullarda Alkistis Protopsalti ve Stefanos Korkoli’ nin konserini gerçekleştirebilmeyi umut ederiz.
Saygılarımızla
Rum Cemaati


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2η
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΑΣ
Δεδομένης της αναβολής της προγραμματισμένης συναυλίας για άλλη καταλληλότερη συγκυρία, η Κοινότητά μας τιμά την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο για τα είκοσι χρόνια από της αναρρήσεώς Του στον Οικουμενικό Θρόνο, σε αυτή τη χρονική στιγμή, παραθέτοντας μια δεξίωση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Τελετών της Αστικής Σχολής Γαλατά.
Καλούμε όλα τα μέλη της Κοινότητας μας να παραβρεθούν.
Η Ρωμαίικη Κοινότητα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Από τώρα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2011, μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητής στην μηνιαία έκδοση «Ανατολή», με ετήσια συνδρομή 15 Ευρώ (από 20) για την Ελλάδα. Για εκτός Ελλάδας η ετήσια συνδρομή είναι 35 Ευρώ.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ισχύει για όσους καταθέτουν την συνδρομή τους στον τραπεζικό λογαριασμό ή την αποστέλουν με επιταγή, ταχυδρομική επιταγή κ.λ.π.
ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ:
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 02705006154-32
ΙΒΑΝ: GR23 0432 0250 0002 7050 0615 432
BIC: ABGRGRAA
(Αναγραφή ονόματος καταθέτη κατά την κατάθεση και ενημέρωση του γραφείου της «Ανατολής» στο 210.95.14.225)
ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΓΕΣ:
Στο όνομα του εκδότη (Γρηγόρης Κεσίσογλου), στην διεύθυνση της εφημερίδας: Δοϊράνης 130, Καλλιθέα, 17673
Για πληροφορίες: anatoli@hol.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.