Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας ZAMAN, δημοσιεύει ρεπορτάζ με τον παραπάνω εύγλωττο τίτλο.
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στον σύνδεσμο: http://www.todayszaman.com/newsDetail
Όπως σημειώνει το άρθρο, φέτος στην Α’ δημοτικού του Ζαππείου έκαναν εγγραφή 8 παιδιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (χωρίς να έχουμε τα επίσημα στοιχεία) στην Α’ Γυμνασίου της Μεγάλης Σχολής έχουν εγγραφεί 3 παιδιά και άλλα 3 στο Ζωγράφειο.
Με αυτούς τους αριθμούς το μέλλον των ομογενειακών σχολείων στην Πόλη φαίνεται προδιαγεγραμμένο. Οι αριθμοί υπογραμμίζουν πόσο κρίσιμο είναι το θέμα του «δημογραφικού» για το μέλλον της ομογένειας. Τόσο κρίσιμο, που η αντιμετώπιση του απαιτεί απ’ όλους μας να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε αυτό.
Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που δεν επιδέχεται απλοϊκές προσεγγίσεις αλλά ούτε άλλη αναβολή η αντιμετώπιση του.
Στο ρεπορτάζ της ZAMAN, ο ιδρυτής του Ζαππείου κ. Νίκος Κεφάλας περιγράφει το περιβάλλον των δυσμενών διακρίσεων που επιβαρύνει την λειτουργία των σχολείων μας. Ενώ ο καθηγητής του Ζωγραφείου κ. Αντώνης Παριζιάνος αναφέρεται στα προβλήματα των σχολείων μας.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Πιο οργανωμένα και με αναβάθμιση της παρεχόμενης επιμόρφωσης και της δημιουργικής απασχόλησης, θα λειτουργήσει φέτος ο παιδικός σταθμός στην Αγία Τριάδα. Ευχόμαστε καλή χρονιά και τα συγχαρητήρια μας σε όσους μόχθησαν για την λειτουργία του.

ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ
Πληροφορούμαστε ότι από την προηγούμενη Παρασκευή (23/9/2011) άρχισαν να μπαίνουν επίσημα στα μαθήματα οι μετακλητοί καθηγητές εξ Ελλάδος που υπηρετούν στα σχολεία μας.
Το πρόβλημα με τα ελληνικά σχολικά βιβλία, που περιγράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, παραμένει όπως έχει.

Γρηγόρης Κεσίσογλου