Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

TO Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
(6/7/2011)
Τα μέλη του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω έγιναν δεκτά, σήμερα 6/7/2011, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια στον οποίο παρουσίασαν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και προσπαθειών της Οι.Ομ.Κω που είναι ο ενωτικός φορέας των εκπατρισμένων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Στην παρουσίαση τους τα μέλη του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω επικεντρώθηκαν στο μείζον ζήτημα της Αποκατάστασης του Ελληνισμού της Πόλης στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την στενή συνεργασία της Οι.Ομ.Κω με τους φορείς της Ορογένειας της Πόλης σε πολλούς τομείς, στις παρεμβάσεις που γίνονται προς τους Διεθνείς Οργανισμούς για τα δίκαια του Ελληνισμού της Πόλης και τις επαφές με τους φορείς της Πολιτείας. Επίσης αναφέρθηκε ότι τον τελευταίο χρόνο υπάρχουν απευθείας συνομιλίες με τους παράγοντες της Τουρκίας (Κυβέρνηση, Κόμματα και ΜΚΟ) οι οποίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2010 κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα.
Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, δήλωσε ότι από πλευράς της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Οι.Ομ.Κω και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Επικοινωνία: nnap@otenet.gr