Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΜΒΡΙΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ»


Η Αθανασία Ταλιαδούρου, πρόεδρος της Επιτροπής Νέων σου Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2011, αναφέρθηκε στους νέους Ίμβριους της διασποράς και πώς βλέπουν αυτοί τις «προκλήσεις της ζωής»:

«…Τα τελευταία χρόνια όσοι από τους νέους Ίμβριους βρισκόμαστε κοντά στον Σύλλογο και συμμετέχουμε στις δραστηριότητες του, κατακλυζόμαστε από συγκρουόμενα συναισθήματα. Από την μια νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση που μπορούμε να συνεισφέρουμε με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο, στην υπόθεση της πατρίδας μας και από την άλλη αγωνία και προβληματισμό, γιατί συνειδητοποιούμε πως ότι και αν κάνουμε είναι ελάχιστο μπροστά στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις των καιρών. Οι Ίμβριοι νέοι, όπως και όλοι οι νέοι σε αυτό τον κόσμο, …δεν παύουμε να κάνουμε όνειρα και να θέτουμε στόχους για το μέλλον μας, ελπίζοντας σε μία ζωή με νόημα, επιτυχίες και ευτυχία…»
Στη συνέχεια η κα Ταλιαδούρου αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την Επιτροπή Νέων Ιμβρίων στην διοργάνωση της εκδήλωσης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Είπε:
«…Διαπίστωση μας όμως είναι ότι για να καταφέρουμε το παραμικρό στην εποχή μας, εποχή μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών αναταράξεων και εποχή στην οποία η παιδεία, ο πολιτισμός και οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν μπει σε μεγάλες περιπέτειες καθώς δέχονται συνεχή απειλή από την επιθετικότητα και την αναλγησία των αγορών, η ατομική μας προσπάθεια όσο έντονη και διαρκής αν είναι δεν αποβαίνει αρκετή. Εμείς οι Ίμβριοι νέοι πιστεύουμε ότι η συλλογική αφύπνιση και συμμετοχή, η ουσιαστική επικοινωνία μπορεί να μας προστατεύσει από την σύγχρονη επιδημία της αλλοτρίωσης και της παρακμής. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση αυτή…»
Οι Ίμβριοι νέοι αισθάνονται μεγάλη υπερηφάνεια από το γεγονός ότι μία προσωπικότητα σαν τον Παναγιότατο, είναι γέννημα θρέμμα της Ίμβρου. Το παράδειγμα του Παναγιότατου εμπνέει τους νέους Ίμβριους, οι οποίοι στρέφονται σε αυτόν για να οραματιστούν το μέλλον της Ίμβρου.
Η πρόεδρος των νέων Ιμβρίων είπε:
«…Η προσωπικότητα, το παράδειγμα και το έργο σας μάς εμπνέουν και μάς εμψυχώνουν αδιάκοπα, κάνοντας μας να νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που μια τόσο μικρή και πολύπαθη αλλά όμορφη και παράξενη πατρίδα, όπως λέει και ο ποιητής, η Ίμβρος μας, γέννησε ένα τέκνο όπως Εσάς.
Παρά τις αμέτρητες ευθύνες του αξιώματος σας, που όπως είναι φυσικό μονοπωλεί τον χρόνο και τις αντοχές σας, η απεριόριστη αγάπη Σας για τα παιδιά και τους νέους, μας επιτρέπει να απευθυνόμαστε σε Σας, όπως σε ένα δικό μας άνθρωπο…
Παναγιώτατε, έχουμε σήμερα την μοναδική ευκαιρία να ακούσουμε τις δικές σας αναμνήσεις, από τα παιδικά και νεανικά σας χρόνια στην αγαπημένη μας Ίμβρο… Να μας αφηγηθείτε πώς αντιμετωπίσατε τις νεανικές σας αγωνίες και προβληματισμούς, πώς ξεπεράσατε τα διάφορα εμπόδια που ορθώθηκαν στο δρόμο σας… Να μας σκιαγραφήσετε το δικό σας όραμα για την Ίμβρο και το ρόλο που μπορούμε να παίξουμε εμείς οι νέοι άνθρωποι…»