Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ


Πολλά σχολεία από την Ελλάδα, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, επισκέπτονται τις τελευταίες ημέρες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη.
Πρόσφατα, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν μαθητές και καθηγητές του Πειραματικού Λυκείου Νίκαιας, απο την Αθήνα, αλλά και το περιώνυμο Ζωγράφειο Λύκειο, όπου τους υποδέχθηκε με ενθουσιασμό ο διευθυντής κ. Γιάννης Δερμιτζόγλου.
Έτσι, λοιπόν, ομάδα 32 μαθητών της 3ης Λυκείου πραγματοποίησαν πενθήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη-σύμβολο στην ιστορία του Οικουμενικού Ελληνισμού. Οι συνοδοι καθηγητές του Λυκείου, θερμά ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία των μαθητών τους, εξασφάλισαν πρόσκληση από το Ζωγράφειο Λύκειο, το οποίο σε πείσμα των καιρών και των περιστάσεων κρατάει ακόμα ζωντανό το πνεύμα της Ελληνικής Παιδείας της Πόλης.
Στο προσεχές φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ θα δημοσιεύσουμε μια πολύ συγκινητική αλλά και γεμάτη αισιοδοξία περιγραφή της επίσκεψης στην Πόλη που αποτύπωσε με γλαφυρότητα η φιλόλογος καθηγήτρια του Πειραματικού Λυκείου Μαρίτα Λαμπίδη.