Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΡΩΜΕΪΚΩΝ ΕΥΑΓΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΡ


Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ του Συνδέσμου και νομικών της ομογένειας με επιτροπή στελεχών του ΑΚΡ στα γραφεία του Συνδέσμου.
Βασικό θέμα προς συζήτηση ήταν οι εργασίες για τη σύνταξη ενός νέου Συντάγματος.
Στις τοποθετήσεις τους, η επιτροπή της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΑΚΡ στην Πόλη αποτελούμενη από τους κ.κ Bilge Solak, αρμόδια επί των δημοσίων σχέσεων, Ömer Faruk Kalaycı, αρμόδιος επί των διεθνών σχέσεων, A. Serpil Bağrıacık, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Sarıyer καί Çiğdem Ökten, σύμβουλος του ευαγούς Ιδρύματος Geleceğimizin Çocukları Vakfı, έκαναν λόγο για την ανάγκη σύνταξης ενός πιο περιεκτικού και ανοιχτού Συντάγματος.
Από την πλευρά τους, τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου, συνεπικουρούμενα και από τις υπηρεσίες των νομικών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, διατύπωσαν τις ενστάσεις της κοινότητας στη ρητή και λεπτομερή αναφορά του υπάρχοντος Συντάγματος στην εθνότητα, κάτι που δημιουργεί τάσεις αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων και λογικές διαχωρισμού ανάμεσα στους πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της κοινότητας στηλίτευσαν και τις αοριστίες που βρίθουν στο υπάρχον Σύνταγμα οι οποίες δημιουργούν νομικά κωλύματα και παρεμποδίζουν την απόλαυση έννομων αγαθών από την κοινότητα και τα μέλη της, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση των μειονοτήτων, το δικαίωμα των κοινοτήτων στην ιδιοκτησία ενώ αναφέρθηκαν και στη λογική της αμοιβαιότητας που κρατά την κοινότητά μας δέσμια σε λογικές και πρακτικές του παρελθόντος.
Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική ενώ θα επιδιωχθεί και μια δεύτερη προκειμένου ο Σύνδεσμος να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με το νέο Σύνταγμα.
Όπως είπαν και τα κυβερνητικά στελέχη, χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν ωστόσο οι Επιτροπές Εργασίας για τη Σύνταξη του Συντάγματος θα εξετάσουν τα αιτήματα των κοινοτήτων- κοινωνικών φορέων λίγο μετά τις εκλογές.
Εκ του προσωρινού Δ.Σ
Διεύθυνση: Meselik Sok 11/1 Beyoglu
Τηλέφωνο: 02122528894
http://www.rumvader.org/
email: rumvader@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.