Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΙΓΚΗΠΟ

Κλιμάκιο ιεροψαλτών από το Μαξίμειο ίδρυμα της ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης και σαράντα εκλεκτοί φίλοι από την πόλη, με αρχηγό το δ/ντή του ιδρύματος κ. Αναστάσιο Πασχαλίδη, στις 16 Μαΐου 2010, Κυριακή των αγίων 318 θεοφόρων πατέρων της Α΄ Οικουμενικής συνόδου, μετέβησαν στη νήσο της Πριγκήπου.

Στον νεοανακαινισθέντα μητροπολιτικό ναό της νήσου, στον Άγιο Δημήτριο, το καύχημα και εγκαλώπισμα του νησιού, τελέστηκε θεία λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τέως μητροπολίτου μας κυρού Μαξίμου, αγαπητού τέκνου της Πριγκήπου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πριγκηπονήσων κ. Ιακώβου.
Τη λειτουργία παρακολούθησαν και άλλοι ελλαδίτες εκδρομείς καθώς κάτοικοι του νησιού και της Πόλης.
Στο αναλόγιο ο χοράρχης και δ/ντής της σχολής βυζ. μουσικής του Μαξιμείου ιδρύματος κ. Αναστάσιος Πασχαλίδης με κλιμάκιο ιεροψαλτών-μαθητών της σχολής, έψαλλαν τους ύμνους της ημέρας με συγκίνηση και κατάνυξη, εμπνεόμενοι από την ιεροπρέπεια και την ταπεινή παρουσία του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιακώβου, ο οποίος πάνω από το πανέμορφο και εντυπωσιακό δεσποτικό, παρακολουθούσε τη θεία λειτουργία και προσηύχετο για το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο κατέκλεισε τους χώρους του ιερού ναού και παρακολουθούσε με ευλάβεια και συγκίνηση...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ