Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

1η Ημερίδα Επιτρόπων 23.01.2010

Ανακοινωθέν Τύπου

Η ημερίδα «Δυνατότητες και Προοπτικές για τη νέα δεκαετία» παρά τις ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Midtown Hotel στο Ταξίμ, με την συμμετοχή εκπροσώπων από 42 κοινότητες και ιδρύματά μας αλλά και τη συμμετοχή αρκετών παρατηρητών.

Η ημερίδα κύλησε ομαλά με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής και των αξιότιμων ομιλητών όπως είχε δημοσιευθεί στο πρόγραμμα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους των εισηγήσεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση των συμμετεχόντων και ακούστηκαν σύντομες παρουσιάσεις και προτάσεις από τους συμμετέχοντες. Τον συνολικό συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε μετά από πρόταση της οργανωτικής επιτροπής ο Κών/νος Σανταλτζίδης.

Από την ημερίδα εξήχθησαν τα εξής τρία πορίσματα:
1. Ορίστηκε ομάδα εργασίας η οποία θα επεξεργαστεί την πρόταση σχετικά με την δημιουργία ενός νέου οργάνου που θα έχει συντονιστικό ρόλο σε θέματα που αφορούν άμεσα την κοινότητα. Ως μέλη της επιτροπής επιλέχθηκαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας καθώς και οι Απόστολος Πορίδης, Μιχάλης Πουσκιούλογλου, Σπύρος Πανταζής και Χρήστος Δαφνοπατίδης αφού εξέφρασαν την επιθυμία τους να μετέχουν.
2. Δημιουργία ομάδα εργασίας η οποία θα μελετήσει και θα καταλήξει σε προτάσεις αναφορικά με το μέλλον των σχολικών κτιρίων. Ως μέλη της επιτροπής επιλέχθηκαν οι Κων/νος Σανταλτζίδης, Δημήτρης Ζώτος, Βασίλης Λιναρδής, Δημήτρης Οζπρόδρομος, Ρέα Καλφάογλου Φραγκώ Καράογλαν αφού εξέφρσαν την επιθυμία τους να μετέχουν ενώ θα ζητηθεί και η συμμετοχή ενός εκπροσώπου της κοινότητας Σταυροδρομίου και του Ιωακειμίου.
3. Διεξαγωγή 2ης Ημερίδας Επιτρόπων μέχρι τις 15 Μαΐου 2010 όπου θα παρουσιαστούν επιπλέον και τα αποτελέσματα των προαναφερόμενων ομάδων εργασίας.

Από την Οργανωτική Επιτροπή
Λάκης Βίγκας, Γιάννης Δημόπουλος, Δημήτρης Ζώτος, Στέφανος Μπαϊράμογλου, Ολυμπία Παναγιωτίδου, Γιώργος Παπαλιάρης, Κωνσταντίνος Σανταλτζίδης και Γιώργος Στεφανόπουλος