Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΤΙΜΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟ ΚΑΛΑΓΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
Δημοσθένους 117, Καλλιθέα
Τηλ. 2109517072, 2109560611 Φαξ: 210 9598967

Στη ζοφερή ατμόσφαιρα της θλιβερής καθημερινότητας που ταλανίζει όλους μας ,ας προβάλλουμε μία ακτίνα αισιοδοξίας που μας κάνει υπερήφανους ως έλληνες.
Τίμηση του διεθνούς φήμης Καθηγητού της Καρδιοαγγειοχειρουργικής ,ανθρωπιστού και φιλάνθρωπου ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΚΑΛΑΓΚΟΥ.

Ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός, εκλεκτό τέκνο της Βασιλεύουσας είναι Τακτικός Καθηγητής της Καρδιοαγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης και κατέχει τον τίτλο του Άρχοντος Οστιαρίου της Μ.τ Χ.Ε.
Γιός, του αείμνηστου ιατρού παθολόγου Κων. Καλαγκού ο οποίος διακρίθηκε για το φιλανθρωπικό του έργο, προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες και τα φάρμακα στους απόρους, εντελώς δωρεάν. Για τη μεγάλη προσφορά του ο Δήμος Αγίου Στεφάνου Κωνσταντινούπολης μετωνόμασε το δρόμο της κατοικίας όπου διέμενε σε οδό ΚΑΛΑΓΚΟΣ.
Ο καθ. Αυξέντιος Καλαγκός συνεχίζοντας την πατρική παράδοση στην ιατρική και στην φιλανθρωπία είναι παγκοσμίως γνωστός για το πρωτοποριακό επιστημονικό αλλά και ανθρωπιστικό του έργο εγχειρίζοντας άπορα παιδιά σε όλη την υφήλιο.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 7μ.μ. στην καθιερωμένη ετήσια πνευματική τελετή της Κοπής της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα) θα τιμήσει τον άξιο επιστήμονα και φιλάνθρωπο που τιμά με το έργο και τη δράση του τον ελληνισμό.
Τίμηση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Ο ρέκτης και φίλεργος Δήμαρχος Π.Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος δημαρχεύει στο Δήμο όπου κατοικεί ο μεγαλύτερος αριθμός Κωνσταντινουπολιτών, είναι ο δεύτερος τιμώμενος της ημέρας.