Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ
(24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009)

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών μεταξύ των Κωνσταντινουπολιτών της διασποράς, για την υποστήριξη του αιτήματος διεξαγωγής εκλογών σε οµογενειακά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη.

Με την πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησαν στελέχη της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, εκφράζεται έμπρακτα η αλληλεγγύη στους 50 περίπου ομογενείς, οι οποίοι προ μηνών υπέγραψαν στην Πόλη την έκκληση µε τίτλο «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ».
Το κείμενο υπογραφών εισαγωγικά αναφέρει: «Εμείς οι εκπατρισθέντες Κωνσταντινουπολίτες, που αποτελούμε την διασπορά της Πολίτικης Ρωµιοσύνης, παρακολουθούμε µε αδιάπτωτο ενδιαφέρον την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κοινότητας µας στην Κωνσταντινούπολη…». Το κείμενο καταλήγει µε την σημείωση «…διατυπώνουμε την βαθιά ανησυχία µας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα κάποιες εφοροεπιτροπές των ιδρυμάτων µας δεν έχουν πραγματοποιήσει εκλογές. Εκτιμώντας ότι αυτή η στάση υπονομεύει την προσπάθεια ανασύνταξης της Κοινότητας µας, συνυπογράφουμε την ανακοίνωση µε τίτλο «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» που υπέγραψαν συμπολίτες µας στην Πόλη και την οποία παραθέτουμε αυτούσια…»
Μέχρι τώρα έχουν υπογράψει το κείμενο περισσότεροι από 500 Κωνσταντινουπολίτες. Οι υπογραφές θα δημοσιοποιηθούν κατά το τέλος του Ιανουαρίου 2010, οπότε και προβλέπεται να ολοκληρωθεί η συλλογή υπογραφών.

email επικοινωνίας: conpolitwn@gmail.com