Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Το πάνελ των ομιλητών

Παρουσία δεκάδων πολιτών της Ξάνθης, μελών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης κ' Παράδοσης, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοικήσεως της Ξάνθης, του Πρέσβεως κ. Αλ. Αλεξανδρή , 45 μελών και φίλων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, Πολιτών (Φραγκό Καραογλάν, εκδότης της Απογευματινής Μιχάλης Βασιλειάδης), πολλών άλλων φίλων της Πόλεως, έγινε στην Καπναποθήκη της Ξάνθης, όπου και η έδρα του Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - αφιέρωμα στην Κωνσταντινούπολη, με τίτλο Αρωμα Βασιλεύουσας.

Συνδιοργανωτές ήταν ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, το Θρακικό Ιδρυμα και ο Οργανισμός Νεότητος κ' Πολιτισμού της Μητροπόλεως Ξάνθης. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών κ. Θέμης Παχόπουλος, με θέμα "Βλαχέρνες και Ακάθιστος Υμνος" και ο σκηνοθέτης Γιώργος Μουτεβελλής, ο οποίος προλόγισε το έργο του "Το καμάρι του γένους" το οποίο προβλήθηκε στην συνέχεια.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Θρακικού Ιδρύματος κ. Βιργινία Τσουδερού, χαιρετισμό τον οποίο ανέγνωσε ο υπεύθυνος πολιτισμού του Ιδρύματος κ. Σοφιανός Ουταντζής καθώς και ο πρέσβης και Πολίτης κ. Αλέξης Αλεξανδρής, ο οποίος υπηρετεί στην αρμόδια διεύθυνση Ξάνθης.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο εκπαιδευτικός κ. Κόκκας ο οποίος εργάζεται σε μειονοτικά σχολεία στην περιοχή ανέπτυξε με την βοήθεια και διαφανειών το θέμα "ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ" στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αποχώρησαν ενθουσιασμένοι και γοητευμένοι από την υψηλή ποιότητα της εκδήλωσης.


Από αριστερά ο κ. Μουτεβελλής και ο κ. Παχόπουλος